Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

A Szalézi+ négy különböző útváltozatot kínál, annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a kedvéhez, lehetőségeihez leginkább passzolót. Így választhatsz teljesítménytúrát, vezetett zarándoklatot és vezetett biciklis túrát is. A túra során megismerkedhetsz a névadók életével, hitvallásukkal, a szaléziakkal...
Akár túrázóként, teljesítménytúrázóként vagy zarándokként veszel részt, megélheted a táj szépségét, a gyaloglás örömét és fáradságát. Megismerheted a névadók lenyűgöző életútját, a természetben járva pihenheted ki a hétköznapokat és sok emberrel megismerkedhetsz. Mindezek mellett a célban meleg étel, kézműves és családi programok várnak, valamint az egyéni túrázókat támogató mobil alkalmazással is megismerkedhetsz.
Igen! A célban kapsz egy névre szóló oklevelet, a túrához kötődő emléklapot és a választott útvonalad kitűzőjét.

Továbbá megkapod a túra során saját utad vezetőfüzetét, amely a tájékozódást segíti, illetve információs emlékeket gyűjthetsz össze a bejárt állomásokról: szaléziak jelenlétéről idehaza és szerte a világban. Ezenfelül számos program, utazás, közösségi esemény ajánlóját is zsebre teheted. Mindehhez egy iratgyűjtő is a segítségedre lesz.
Minden túrázó és zarándok kap egy egyéni igazolófüzetet, amelyen lesz térkép is. A vezetett csapatokat tapasztalt túravezetők kísérik, ott jellemzően együtt halad a csapat, így eltévedésre kicsi az esély.

Az egyéni bejárással teljesíthető túrák esetében a vezetőfüzetben található leírás és térképvázlat mellett a terepen kihelyezett szalagok segítik a tájékozódást.

Minden túraváltozatnál meg lesz adva a szervezők, vezetők elérhetősége, akik telefonon bármikor a segítségedre állnak, ha eltévednél. Különleges esetben akár érted is mennek az erdőbe.

A cél Péliföldszentkereszten délben nyit, így attól fogva lehet megérkezni. A közös programok 15 órakor kezdődnek és a 17 órakor kezdődő szentmisével zárulnak.
A további programokról itt értesülhetsz.

Az egyes túrák trekkelt GPS-es útvonalvázlatai a választott program adatlapjáról letölthetőek.
Hogy mit kell hozni, az elsősorban a választott útvonaltól függ, de általánosságban elmondható, hogy amit egy túrára vagy zarándoklatra szokás: jó, bejáratott túracipőt/bakancsot, az időjárásnak megfelelő öltözetet, esővédő ruházattal, esetleg túra- vagy zarándokbotot, hátizsákot…

Azonban ha a biciklis túrát választod, érdemes más speciális eszközzel is készülnöd. Ilyen például: javító készlet a bringádhoz. Fontos, hogy a jármód megválasztása esetén a kötelező eszközöket vigyük magunkkal:
  • biciklitúra esetén sisak, láthatósági mellény, pót belső gumi
  • via ferráta túra esetében sisak, kantár, beülő, amely bérelhető a szervezőknél (ára 1.500 HUF).

Bár minden útvonalon lesz olyan frissítő pont, ahol innivalót, gyümölcsöt, kekszet, vagy akár csokit, szőlőcukrot is kapsz, mindenképpen hozz magaddal innivalót és ételt.

Péliföldszentkereszten minden célba érkező kap egy tál meleg ételt. Emellett büfé is lesz, ami önköltséges.

Igény szerint szállást is kaphatsz Péliföldszentkereszten 1.000 HUF/fő áron. FONTOS! A regisztrációs lap kitöltésénél jelezned kell a szálás igényed, mert biztosan csak a regisztrált zarándokoknak tudunk szállást adni. Saját hálózsák ezen esetben ajánlott, mert korlátozott számban tudunk ágyneműt felkínálni használatra. A hálózsákot a rajtból a választott túrádat kísérő autó a célba szállítja térítésmentesen. A szálláshoz kapcsolódó étkezésed saját magad tudod rendezni, igény szerint.
Péliföldszentkereszten, a célban igényelhető szállás, ára 1.000 HUF/fő. Hálózsák ajánlott. Az étkezést kérlek előrelátó módon magad tervezd és szervezd meg, mert a szervezők korlátozott számban tudnak megoldást kínálni erre a problémára.

A Szalézi Szent Ferenc túra 2 napos, vezetett zarándoklatának szállása Vértestolnán a Csillagvirág Vendégházban lesz.
A Szalézi Szent Ferenc túra két napos vezetett távjára kötelező az előjelentkezés. A többi útváltozatnál lehetőség van az előjelentkezésre.
A Szalézi Szent Ferenc túra két napos vezetett távjának van részvételi költsége (ami a szállást és az étkezést foglalja magában), a többi útváltozaton a részvétel ingyenes.
Péliföldszentkeresztről a szentmise után a szervezők mindenkit, aki erre igényt tart, különbusszal elvisznek Dorogra. Dorogról tömegközlekedéssel egyénileg lehet hazajutni.