Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések

A Szalézi+ négy különböző útváltozatot kínál, annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a kedvéhez, lehetőségeihez leginkább passzolót. Így választhatsz teljesítménytúrát, vezetett zarándoklatot és vezetett biciklis túrát is. A túra során megismerkedhetsz a névadók életével, hitvallásukkal, a szaléziakkal...
Akár túrázóként, teljesítménytúrázóként vagy zarándokként veszel részt, megélheted a táj szépségét, a gyaloglás örömét és fáradságát. Megismerheted a névadók lenyűgöző életútját, a természetben járva pihenheted ki a hétköznapokat és sok emberrel megismerkedhetsz. Mindezek mellett a célban meleg étel, kézműves és családi programok várnak, valamint az egyéni túrázókat támogató mobil alkalmazással is megismerkedhetsz.
Igen! A célban kapsz egy névre szóló oklevelet, a túrához kötődő emléklapot és a választott útvonalad kitűzőjét.

Továbbá megkapod a túra során saját utad vezetőfüzetét, amely a tájékozódást segíti, illetve információs emlékeket gyűjthetsz össze a bejárt állomásokról: szaléziak jelenlétéről idehaza és szerte a világban. Ezenfelül számos program, utazás, közösségi esemény ajánlóját is zsebre teheted. Mindehhez egy iratgyűjtő is a segítségedre lesz.
Minden túrázó és zarándok kap egy egyéni igazolófüzetet, amelyen lesz térkép is. A vezetett csapatokat tapasztalt túravezetők kísérik, ott jellemzően együtt halad a csapat, így eltévedésre kicsi az esély.

Az egyéni bejárással teljesíthető túrák esetében a vezetőfüzetben található leírás és térképvázlat mellett a terepen kihelyezett szalagok segítik a tájékozódást.

Minden túraváltozatnál meg lesz adva a szervezők, vezetők elérhetősége, akik telefonon bármikor a segítségedre állnak, ha eltévednél. Különleges esetben akár érted is mennek az erdőbe.

A cél Péliföldszentkereszten délben nyit, így attól fogva lehet megérkezni. A közös programok 15 órakor kezdődnek és a 17 órakor kezdődő szentmisével zárulnak.
A további programokról itt értesülhetsz.

Az egyes túrák trekkelt GPS-es útvonalvázlatai a választott program adatlapjáról letölthetőek.
Hogy mit kell hozni, az elsősorban a választott útvonaltól függ, de általánosságban elmondható, hogy amit egy túrára vagy zarándoklatra szokás: jó, bejáratott túracipőt/bakancsot, az időjárásnak megfelelő öltözetet, esővédő ruházattal, esetleg túra- vagy zarándokbotot, hátizsákot…

Azonban ha a biciklis túrát választod, érdemes más speciális eszközzel is készülnöd. Ilyen például: javító készlet a bringádhoz. Fontos, hogy a jármód megválasztása esetén a kötelező eszközöket vigyük magunkkal:
  • biciklitúra esetén sisak, láthatósági mellény, pót belső gumi
  • via ferráta túra esetében sisak, kantár, beülő, amely bérelhető a szervezőknél (ára 1.500 HUF).

Bár minden útvonalon lesz olyan frissítő pont, ahol innivalót, gyümölcsöt, kekszet, vagy akár csokit, szőlőcukrot is kapsz, mindenképpen hozz magaddal innivalót és ételt.

Péliföldszentkereszten a célban büfé vár (saját költséges).

Igény szerint szállást is kaphatsz Péliföldszentkereszten 1.000 HUF/fő áron. FONTOS! A regisztrációs lap kitöltésénél jelezned kell a szálás igényed, mert biztosan csak a regisztrált zarándokoknak tudunk szállást adni. Saját hálózsák ezen esetben ajánlott, mert korlátozott számban tudunk ágyneműt felkínálni használatra. A hálózsákot a rajtból a választott túrádat kísérő autó a célba szállítja térítésmentesen. A szálláshoz kapcsolódó étkezésed saját magad tudod rendezni, igény szerint.
Péliföldszentkereszten, a célban igényelhető szállás, ára 1.000 HUF/fő. Hálózsák ajánlott. Az étkezést kérlek előrelátó módon magad tervezd és szervezd meg, mert a szervezők korlátozott számban tudnak megoldást kínálni erre a problémára.

A Szalézi Szent Ferenc túra 2 napos, vezetett zarándoklatának szállása Vértestolnán a Csillagvirág Vendégházban lesz.
A Don Bosco kerékpártúrára és a Szalézi Szent Ferenc túra két napos vezetett távjára kötelező, a többi program esetén javasolt az előjelentkezés, amelynek határideje 2017. szeptember 12. Előjelentkezés esetén a nevezési díj tartalmaz a célban elfogyasztható meleg ételt is.

Szállásigény esetén ajánlott az előjelentkezés, mert biztosan csak a regisztrált túrázóknak tudunk alvóhelyet biztosítani.

Azoknál a túráknál, ahol nem kötelező az előjelentkezés, a szervezők munkáját segíted, ha előregisztrálsz, azonban ha lekésnél a határidőről, a rajtban még ezen túrákra tudsz nevezni.

Válaszd ki a számodra megfelelő túrát és a „Jelentkezz most!” gombra kattintva kitöltheted a regisztrációs lapot.
Igen!

Minden túra részvételi költsége 500 HUF/fő, amely tartalmazza a választott túrán való frissítőpontok költségét, illetve a túra végén kiérdemelt kitűző és emléklap árát, valamint a túra során kapott meglepetéseket.

Ezen felül a célban igényelhető szállás költsége egységesen 1.000 HUF/fő, amelyhez saját hálózsák szükséges.

Az egyéb, esetlegesen felmerülő egyedi költségekkel kapcsolatban kérlek figyelmesen olvasd el az Általad választott Program vonatkozó részeit.
A felmerülő költségeket a rajtban, illetve az egyedi szolgáltatás igénybevételének helyszínén tudod fizetni.
A rajtállomások megközelítése jellemzően tömegközlekedéssel jól megközelíthető. A választott túra adatlapján találsz pontos címet, ahonnan a túra kezdődik.

Péliföldszentkeresztről a hazajutás egyénileg történik. A szervezők a térségi tömegközlekedéshez igazodva Nyergesújfalu, Bajót, Sárisápi elágazás felé a célban kiírt időpontokban biztosítanak térítésmentesen kisbuszt, ahonnan Dorog, Esztergom, Tatabánya és Budapest is megközelíthető.

A 17 órai szentmisét követően a buszok igény szerint Dorogra is elmennek, korlátozott számban.

A buszokkal, illetve a kapcsolódó tömegközlekedéssel kapcsolatos valamennyi információt a CÉL-ban megtalálod.